Table de Maxime

Maxime

Soms kom je van die bijzondere plekjes tegen die je niet snel vergeet. Alles lijkt er te kloppen: de omgeving, de sfeer, het eten… Zo’n plekje waar je je direct thuis voelt en je het gevoel bekruipt dat je er nooit meer weg wilt! Zo’n bijzonder plekje vond ik in Our (Paliseul). Waar? Jawel, een heel klein gehucht in de Belgische Ardennen.

Hoewel ik van mening ben dat er bij het personeel wat meer gelachen mag worden (etiquette staat hoog in het vaandel), voel je je er werkelijk als een Alice in Wonderland. Table de Maxime ligt diep in de Belgische Ardennen en het dorpje telt zo’n 30 huizen. Mét twee hotels en het met een Michelinster bekroonde restaurant van de jonge en ambitieuze chef kok Maxime Collard. Het restaurant annex hotel is gevestigd in een oud landhuis. De authentieke elementen zijn mooi bewaard en gecombineerd met een modern interieur. De zes hotelkamers hebben diezelfde harmonie en getuigen van een goede smaak. Bovendien zijn ze uitgerust met alle denkbare comfort. In de sfeervolle lounge kun je genieten van een drankje bij een knus haardvuur, heerlijk!

Mocht je van wandelen houden, dan kun je daar je hart ophalen. Met een beetje geluk zie je nog een hert op je pad voorbij schieten ook. Heb je een hond bij je? Geen probleem, die zijn bij Maxime ook welkom. En dan, als je aan tafel schuift in het intieme restaurant, val je van de ene verbazing in de andere. Hier ga je genieten van alle aspecten van de gastronomie. De gerechten zijn innovatief en Maxime durft te spelen met allerlei smaken. De gerechten zijn prachtige composities, geweldig opgediend en de ingrediënten zijn zo samengesteld dat ze elkaar versterken. Wat een genot! Met het bijpassende wijnarrangement ben je verzekerd van een goed glas wijn bij een bijzonder gerecht.

www.tabledemaxime.be

nieuwsbrief-site-alo

Archief