Neem nog een slok

waterfles 2
De temperatuur stijgt, de slippers mogen weer uit de kast en de zonnebrand wordt opgesmeerd. De zomer komt eraan! Dat we voldoende moeten drinken is iets dat wat wij allemaal weten, maar vaak te weinig wordt gedaan.

Om ervoor te zorgen dat water drinken een ‘way of life’ wordt, introduceert Hydranome® de slimme drinkfles mét app.

Dat water drinken goed voor je is, hoeven we natuurlijk niet te vertellen. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid EFSA raadt vrouwen aan om iedere dag 1,6 liter en mannen om 2,0 liter water te drinken. Toch zijn er maar weinig mensen die dat halen. Uit het Nationaal Water Onderzoek 2015 blijkt dat Nederlanders gemiddeld maar vier glazen van 250 ml per dag drinken. En dat is dus niet voldoende, zeker niet in de zomer. Het is dan nog belangrijker om te drinken. Wanneer we te weinig vocht binnenkrijgen, raken we gedehydrateerd en vertonen we uitdrogingsverschijnselen. De eerste symptomen zijn dorst en een droge mond. Maar je kunt ook hoofdpijn, concentratiestoornissen en geheugenverlies krijgen. Dehydratatie zorgt er ook voor dat je huid droger en stugger wordt. Wanneer je onvoldoende drinkt kun je je ook slap, lamlendig en minder vitaal voelen.

Slimme dop
Om te helpen meer en voldoende te drinken introduceert Hydranome® een prachtig vormgegeven en zeer handige drinkfles. De dop van de fles heeft een slim geheugensteuntje waarmee je in één oogopslag ziet hoeveel je hebt gedronken en of je voldoende drinkt gedurende de dag. Nadat je de fles hebt gevuld, draai je de teller op de dop een slag verder om de stand bij de te houden. Met vier flessen per dag drink je de aanbevolen hoeveelheid vocht. De fles maakt je bewust voldoende water te drinken.

App
Ook heeft Hydranome® een handige App die jou -tussen opgegeven tijden- om de 20 minuten eraan herinnert een slok te nemen. Want je intentie kan nog zo goed zijn, vaak blijven flessen onaangeroerd op het bureau staan of in de tas verstopt omdat het simpelweg wordt vergeten door alle hectiek van de dag. De App is gratis te downloaden voor iOS en Android.

De Hydranome® fles is te koop in vier frisse kleuren: Bold Red, Aqua, Power Blue en Sophisticated Grey. De fles kost € 19,95 en is onder meer verkrijgbaar in apotheken, de betere drogisterij, gezondheidswinkels en via de eigen website: www.hydranome.com.

nieuwsbrief-site-alo

Archief