Lekker zonder allergenen

Lekker zonder allergenen
Heb je – net als zoveel mensen – last van voedselallergieën en ben je het zat om altijd maar hetzelfde te eten? Dan is het boek ‘Lekker zonder allergenen’ van Yves Thomaes echt iets voor jou!

In Lekker zonder allergenen staan zo’n vijftig eenvoudige allergeenvrije recepten voor het hele gezin waarmee mensen met voedselallergieën zonder zorgen zelf hun lievelingsgerechten kunnen maken. Naast de recepten vind je in het boek ook uitgebreide informatie over de verschillende allergenen en reacties. Allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem op bepaalde stoffen van buitenaf (allergenen) en is de meest voorkomende chronische ziekte. Mensen die allergisch zijn voor voedingsstoffen zoals koemelk, gluten, eieren en pinda’s hebben dan ook vaak niets aan ‘gewone’ kookboeken.

Yves Thomaes is leraar aan de gastronomische school Ter Groene Poorte in Brugge. Hij ontwikkelt al jaren recepten zonder allergenen in samenwerking met de Vlaamse coeliakievereniging en Time for Lyme. Eerder verscheen in deze reeks: Lekker zonder gluten en Lekker zonder suiker.

Auteur: Yves Thomaes | Aantal pagina’s: 144 | isbn:9789401428347 | Prijs: €19,99

nieuwsbrief-site-alo

Archief