Het ideale gin- en whiskeyglas

Vaak wordt vergeten dat bijna elk drankje een eigen glas heeft. Zo drink je whiskey uit bijvoorbeeld een tumbler en smaakt gin het beste uit zo’n grote ‘vissenkom’. Het bekende glazenmerk LSA International maakte voor deze twee populaire dranken een geheel eigen glazenreeks. Ideaal als je precies weet wat je wilt, maar ook handig als je eigenlijk nog geen idee hebt.

Gin glaswerk
LSA International brengt zeven nieuwe glazen op de markt die speciaal zijn ontworpen om gin in te serveren. Van puur tot mix-drankjes en cocktails. Voor elk moment is er verschillend glas waarin de gin het beste uitkomt. Voor de populaire Gin-tonic is er een ‘balloonglass’ en voor de klassieke gin met ijs een stijlvolle tumbler. Verder is er nog een highball, cocktailglas, ijsglas en een cocktailkan.

Whiskey glaswerk
Voor whiskey zijn er tien verschillende soorten glazen ontwikkeld. De mond geblazen whiskey glazen zijn met aandacht voor detail vormgegeven. De rand en de zware, ronde massieve voet zijn zo ontworpen dat het glas fijn in de hand ligt. Om het drinken van shiskey helemaal goed aan te pakken ontwikkelde LSA International ook een speciale shiskey-decanteerkaraf.

Verkrijgbaarheid
De gin- en whiskeyglazen zijn verkrijgbaar vanaf €25,00 per set van twee glazen bij de betere kook- en speciaalzaken.

nieuwsbrief-site-alo

Archief