365 rokjes in 1 jaar

Elke dag naaide Dianne van Duuren afgelopen jaar een rokje. Met de verkoop haalde zij 3650 euro op voor mensenrechtenorganisatie International Justice Mission (IJM). Met deze donatie kan IJM een reddingsoperatie bekostigen van kinderen uit de seksindustrie. “Geraakt door de verhalen die ik las en hoorde over mensenhandel en slavernij besloot ik dat ik niet langer mijn ogen kon sluiten,” vertelt Dianne.

“Ik kreeg sterk het gevoel dat ik in actie moest komen en besloot om een jaar lang iedere dag een (kinder)rokjes te naaien. Waarom iedere dag? Om stil te staan bij de mensen die dagelijks slachtoffer zijn van geweld en onderdrukking. Ik hoopte op deze manier een stem te zijn voor hen van wie de mond gesnoerd is.”

IJM is erg blij met de ludieke actie van Dianne. “Met dergelijke Freedom Challenges, zoals wij de sponsoractie voor IJM noemen, worden niet alleen mooie bedragen opgehaald, ook helpt het enorm in de bewustwording van een misdaad als slavernij,” aldus de organisatie. Dianne vult aan: “Persoonlijk vind ik vooral het verhaal belangrijk! Ik hoop dat er meer bekendheid komt over wat zich afspeelt in een voor ons vaak onzichtbare wereld. De wereld van slavernij is iets waar we liever niet mee geconfronteerd willen worden. En als we er wel weet van hebben, komt al snel de vraag ‘Wat kan ik er aan doen?’. Zelf denk ik dat we zeker verschil kunnen maken. Dat begint bij bewustwording en verdieping en dat kost wat van onszelf. Het maken van de rokjes en de publiciteit die ik erbij gezocht heb, heeft ook iets van mij gekost. Vaak was dat prima en werd ik echt blij van het maken van de rokjes, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het altijd gemakkelijk was.”

Wil je meer weten over de activiteiten van IJM in de strijd tegen de moderne slavernij? Kijk dan op de website: www.ijmnl.org.

nieuwsbrief-site-alo

Archief